HTML

Állami-, politikai- és rendőrbűnözés

HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA, a 15 milliós magyarság toronymagasan vezető tényfeltáró, ezért üldözött médiuma, mely a világ háttérhatalmi (és) elmetechnológiai Echelon-rendszereinek a feltárására, a világreformok feltétlen és közvetlen előidézésére, valamint az Emberiséggel ellenséges erőknek a leleplezésére hozatott létre, az Isten Létezése ugyancsak minden eddigit meghaladó erejű és mértékű bizonyításával. http://hirhatter.com/

Kommentált topicok

Linkblog

Kivehető-e a vallásból az Ószövetség?

2008.02.18. 09:26 Molnár F. Árpád

Politikai körökben felvetődött, hogy ki kellene venni a magyarok vallásából az Ószövetséget, annak tartalma miatt.

Azonban a Jézus Krisztus 2000 évvel ezelőtti Megszületésével és életével, valamint halálának körülményeivel és temetésével van tele az Ószövetség. Ha attól megfosztjuk magunkat, akkor a Sátán zsinagógája zsidóinak játszunk át újabb hatalmas területeket és lehetőségeket, akik hatalmi vágyaik miatt nem akarják elfogadni, hogy Jézus Megszületését és Életét tucatnyi prófétájuk prófétálta meg, amely próféciák Jézus külsejétől és születési adataitól kezdve, élete megannyi részletén és halála, sőt, temetése körülményeiig bezárólag az Ószövetség nevet kapott ókori zsidó történelmi dokumentumokban olvashatók. A zsidók a mai napig nem hajlandók erről vitatkozni sem, hiszen ők ma is politikai Megváltót várnak, Jézus Elfogadása, valamint a saját ókori történelmi dokumentumaikról, így vaskosan az Ószövetségről való bármiféle vita megsemmisítő vereséget mérne rájuk a tekintetben, hogy akik közülük nem fogadják el a megprófétált Jézus Krisztust Megváltónak, Isten ellenségei, akik Izrael 2000 évvel ezelőtti, Isten Által Végrehajtott bukását és megsemmisítését is előidézték. Jézus mind a mai napig az Ördögatya fiainak és a Sátán zsinagógájának hívja őket, Megfosztva őket attól, hogy zsidóknak nevezhessék magukat.


Továbbá:
Az Újszövetség nem érthető az Ószövetség egésze nélkül. A Biblia olyan egységbe rendezett hálózat, amely egy legalább három dimenziós mátrixot alkot, annak egyes Versei is megannyi ponton összenőnek a Biblia számos-számos egyéb Verseivel. Térgeometriai szempontból - aki ért a Bibliához, rakja csak össze, miről beszélek(!) - olyan csodás remekmű, amilyet ma is csak számítógépekkel lehetne megtervezni. Ember sosem lett volna képes ilyesmire, nemhogy olyan egymástól térben és időben elkülönült személyek (a próféták), akik fenekestől felforgatva az akkori Izraelt, mind ugyanazt hirdették, ha semmiféle előképzettséggel nem rendelkeztek, akkor is.

Továbbá:
A keresztyéneket nem fenyegeti, hogy megvadulnának azért, mert elfogadják az Ószövetséget is. Ennek az az oka, hogy értik a Bibliát. Az Ószövetség csak azokra veszélyes, akik maguk nem ismerik a Biblia egészét, vagy értelmileg analfabéták. Aki viszont ismeri a Bibliát, le sem tudja választani arról az Ószövetséget, hiszen akkor az Újszövetség és Jézus Tanításai egyaránt értelmetlenné és abszurdummá válnának. Aki leválasztja az Ószövetséget, kénytelen a Jézus Krisztust is megtagadni.

Csakis olyan mondhat ilyen lehúzó kritikát az Ószövetségről és a Bibliáról, aki nem érti az Újszövetséget sem. Ez általános az ateisták körében. Ahogyan Ellen Gould White is mondta: a Bibliáról azok éreznek kényszert a vitatkozásra, akik vagy soha sem olvasták azt végig, vagy nem ismerik annak tételeit, téziseit, tanításait és próféciáit.

Molnár F. Árpád
http://sionhangja.atw.hu
azoknezo@citromail.hu
30/919-6386 ; 76/320-450
6000 Kecskemét, Reptéri út 15/b.

2 komment

Címkék: politika mátrix vallás isten egyház izrael biblia cionizmus kereszténység zsidók újszövetség jehova betlehem ószövetség jézus krisztus sátánizmus keresztyénség ellen gould white megváltó antikrisztusok sátán zsinagógája farizeusok jahve jhvh sátánimádás próféciák próféták názáreti ember fia antikriszticizmus ördögatya fiai ellen g white albigensek

A bejegyzés trackback címe:

https://allambunozes.blog.hu/api/trackback/id/tr14343774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yonatn 2015.06.17. 15:39:21

Hello. Hogy kivehető-e az "újszövetség" a héber bibliából? Kivehető, mert a keresztények által "tan1tott" 'próféciák' legtöbbje egyáltalán nem utalnak semmiféle Messiásra, Jézusra sem az egykori budapesti főrabbi szerint sem! Idézek egy pár példát a főrabbi (Raj Tamás) válaszaiból:
1, Ésaiás 9.5: - Tisztelt Rabbi! 
Meg szeretném még kérdezni, hogy Jesájá 9,5 alatt megszületett gyermek alatt kire gondol a próféta, mivel múlt idoben fogalmaz: "Mert gyermek született nekünk, fiú adatott nekünk és vállán van az uralom és e néven hívják: Csodálatosat határoz a hatalmas Isten, Örök atya, Béke fejedelme. az uralom nagyobbítására és békére vég nélkül Dávid trónján és királysága fölött, hogy megszilárdítsa és megtámassza joggal és igazsággal mostantól mindörökké" 
Ez az az Immánuel, akire már korábban is célzott? Neki mi volt a történelmi szerepe? Köszönettel, Kornél. 
Kedves Kornél! A gyermek, akirol a próféta beszél, nem más, mint Hizkijáhu (Ezékiás), a következo király, aki új irányt adott az országnak, megerosítve az egyistenhitet. Üdvözlettel: R.T.
-----------------------------------------
2, Ésaiás 53!!
Kérdés: Kedves Rabbi! 
Köszönöm szépen az eddigi kérdéseimre adott válaszait! Keresztény meggyozodésu emberként nagyon érdekel a zsidók álláspontja a Bibliát illetoen, így rákérdeztem pl. Ézsaiás 53. fejezetére vagy arra, hogy mit jelent Önök szerint: "kiirtatik a messiás, és senkije sem lesz". Ezekre elmondta, hogy a zsidóság máshogy, és másra értelmezi, mint a kereszténység. A kérdésem az lenne, hogy akkor mely bibliai igehelyek alapján várnak messiást a zsidók . Viva
Válasz: 
Kedves Viva! Kérdéseire itt csak röviden válaszolhatok. Ézsaiás 53. fejezete nem a messiási korról szól, hanem a zsidó nép szenvedéseirol, amiért nem a nép hibáztatható a próféta szerint, hanem mások buneiért kell szenvednie, mint az ártatlanul vágóhídra vitt báránynak. A „kiirtatik a messiás” kifejezés Dániel könyvébol való, mely bibliai könyv nem prófétai mu, hanem az ókori keleti, úgynevezett látomásirodalom mufajához tartozik. A kijelentés konkrétan valószínuleg Óniás fopap meggyilkolásáról szól, aki felszentelt (messiás) fopap volt. (A felszentelt (felkent) királyt és fopapot annak idején messiásnak nevezték.) 
---------------------
-Keresztények azt tanítják, hogy Ésa 53 Jézust vetíti előre itt.

3, kérdés - Én keveset tudok óhéberül de ott mégsem egy néprol, hanem konkrétan a messiás szenvedésérol- és hogy mi mármint a nép nem ismerte fel a messiást! A Jesaijas 53, s a 61, fejezetekre tekintettel én ugy gondolom, hogy nemscak a néprol van szó! 
Kedves Béla! Jesája könyvének próféciája egyértelmuen a zsidó nép vigasztalását szolgálta a babilóniai fogságban, róluk szól, hogy nem az o buneik, hanem mások bunei miatt szenvednek. Ez nem messiási hely!(!!) Ön persze azt gondol, amit óhajt, ebbe nem kívánok beleszólni. 
4, ZSoltárok 22.:
!!!!! - Tisztelt Forabbi! - Dávid király a zsoltáros 22 fejezéteben kijelenti, hogy "átlyukasztották kezeimet és lábaimat". Mit akart ez alatt érteni, hiszen akkor keresztrefeszítés még nem volt?
Kedves Kornél! A Zsoltárok könyve 22. fejezetének Ön által idézett 17. verse eredeti héber szövegében szó sincs lyukasztásról, így természetesen keresztre feszítésrol sem. A zsoltárvers helyes fordítása így hangzik: „Kutyák zártak már körül, gonosztevo banda acsarkodik rám, mint oroszlán, kezemre-lábamra”. Érdekes, hogy hajdan (mellesleg Jézus korában is) ezt a zsoltárt szokták a haldoklókkal is elmondatni. Nem véletlen, hogy Jézus is ennek a zsoltárnak a bevezeto szavait idézi az Újszövetség szerint, a tragikus pillanatban, a keresztfán. Üdvözlettel: R.T.
5, ”PRÓFÉCIA” Jézus születéséről:
"A „Szűz”
Hogy megkísérelje bebizonyítani a „szűzi fogantatás” koncepcióját, a Máté 1:22–23. ezt állítja: „Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: „Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek” - ami azt jelenti: Velünk az Isten.” Máté evangéliuma nyilvánvalóan annak a próféciának a beteljesedése, amelyet a Jesájá 7:14. örökít meg.
Ez ténylegesen így hangzik: „Íme a fiatal nő teherben van, és fiút fog szülni, és Immánuélnak nevezi el.”
A Máté idézetében számos pontatlanság található:
1) Az a héber szó, hogy „álmá”, fiatal nőt jelent, nem pedig szüzet.
2) A versben ez áll: „há’álmá”, „a fiatal nő”, nem pedig egy fiatal nő, ezzel egy bizonyos nőt határozva meg közelebbről, akit Jesájá ismert; és
3) A versben ez áll: „és Immánuélnak nevezi el [ő, a fiatal nő]”, nem pedig az, hogy „akit Immánuelnek neveznek.”
4) Ha elolvassuk Jesájá könyvének egész hetedik fejezetét, ahonnan ez a vers is származik, nyilvánvalóvá válik, hogy a keresztények ezt a szövegrészt a maga eredeti szövegkörnyezetéből kiragadva kezelték . Bővebben itt: regi.zsido.com/zstsz06/02hetlevelezo.htm
-ez a "kulcsfontosságú" keresztények által vélt "prófécia" is egy "füstbement" erőlködés, hogy Jézus születését a héber Biblia megjövendölte, avagy "prófétálta"...

yonatn 2015.06.17. 15:45:15

Folytatnám példákkal, hogy Jézus nem volt "prófétálva" a héber Bibliában, az Ószövetségben:
6, Ismételten a keresztények által kreált próféciákról, csakhogy Urukat betuszkólják az "ószövetségbe":
- A zsidók töbsége miért nem fogadj el Jézust Messiásnak? Pedig a próféciák is ráillenek Pl:Zsolt.22.15-19.,és még sok más. Köszönettel:István
Kedves István! A próféciák többnyire azért „illenek” Jézus történetére, mert utólag úgy írták le azt, például semmi nem szól arról, hogy Jézus lesz a megváltó neve, Immánuelrol szól a próféta, de az nem a megváltóról szóló szöveg, s csak utókor nevezte el Jézust Immánuelnek. Számos úgynevezett prófétai hely a zsidó hagyomány szerint nem prófécia, így a Zsoltárok könyve szent, de nem prófétai szöveg. A 22. zsoltár említett része nem is a messiásról, hanem Istenrol szól. A valódi, a messiási korról szóló bibliai (prófétai) szövegek viszont nem valósultak meg, pl. „Összetörik kardjaikat kapákká, dárdáikat vincellér késekké, nem emel egyik nemzet a másik ellen kardot, és nem tanulnak többé háborút” (Jesája könyve, 2. fejezet 4. vers). Ettol még persze a messiási korra vetített vágyaink és reményeink azonosak lehetnek. Üdvözlettel: R.T. !!!!!

7, "Prófécia" az ószövetségből, hogy Jézus mint Isten Fia jön el:
"A Zsidókhoz írt levél [1] egy verset idéz a 2Sámuél 7:14-ből: „Atyjává leszek, és ő Fiammá lesz.” Ezt Jézusra mint Isten fiára tett prófétai utalásként tartják számon. Ha azonban ezt a verset a 2Sámuélben a maga teljességében vesszük szemügyre, akkor kiderül, hogy a vers nem az Újszövetség által idézett mondattal ér véget, hanem folytatódik: „Ha bűnt követ el, megfenyítem férfihoz illő bottal.” Ez persze nem illik bele a keresztény Biblia „bűntelen” Jézus-képébe. Ráadásul a vers kifejezetten Salamon királyról beszél, ahogyan az nyilvánvalóan kiderül a 1Krónikák 22:9-10-ből: „Salamon lesz a neve… Ő épít majd házat nevem tiszteletére. Ő a fiam lesz, és Én atyja leszek.”
A Biblia gyakran nevez bizonyos egyéneket Isten „fiá”-nak. Ami azt illeti, Isten Izrael egész népére így utal [2] : „Izráel az én elsőszülött fiam.” -regi.zsido.com/zstsz06/02hetlevelezo.htm

Még valami... a keresztények, meg az Újszövetség tanít az eredendő bűnről, de ilyen nincs a hit zsidók körében, nincs ilyen tanítás:

T. Rabbi úr! 
Azt szeretném kérdezni, hogy Isten egy embert teremtett ée az népesítette be a Földet? Ez számomra hihetetlennek hangzik. 
Ha jól tudom, a kereszrénység ezt tanítja. 
Azt mondják:Egy ember által jött be a bun,és egy ember az az Jézus Krisztus által lehet bunbocsánatot nyerni. 
Tisztelettel Anikó
Kedves Anikó! Nem tudom, mit tanítanak egyes keresztény papok, de nem is szeretnék vitába bocsátkozni velük. A Bibliában, a teremtéstörténetben azonban ezt olvassuk: „Megteremtette Isten az embert… férfinak és nonek teremtette oket” (Mózes I. könyve, 1. fejezet 27. vers). A mondat utolsó szava arra utal, hogy nem feltétlenül egyetlen embert teremtett Isten. Az elso emberpár története kiemelés a teljes teremtéstörténetbol. A zsidóság szerint nincs átörökített eredeti bun!Üdvözlettel: R.T. - "A zsidóság szerint nincs átörökített eredeti bun!!!!!!!. " Na, ehhez mit szólnak a keresztények??? Egy a Biblia, és mégis...
süti beállítások módosítása