HTML

Állami-, politikai- és rendőrbűnözés

HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA, a 15 milliós magyarság toronymagasan vezető tényfeltáró, ezért üldözött médiuma, mely a világ háttérhatalmi (és) elmetechnológiai Echelon-rendszereinek a feltárására, a világreformok feltétlen és közvetlen előidézésére, valamint az Emberiséggel ellenséges erőknek a leleplezésére hozatott létre, az Isten Létezése ugyancsak minden eddigit meghaladó erejű és mértékű bizonyításával. http://hirhatter.com/

Kommentált topicok

Linkblog

Mi állhat az Auchan-botrány hátterében?

2007.08.27. 16:14 Molnár F. Árpád

Szeszák Gyula olajügyész fórumát olvasgatva, az ÚDK honlapjára kattintva találkoztam azzal a cikkel, amelyet előző kommentemben "Morvai Krisztina a fogyasztóvédelem harcmezején" címmel már a tisztelt olvasók figyelmébe utaltam. Morvaiék kitűzött új feladatkörük első akciójaként az Auchan áruházláncot veszik elő, de nyilvánvaló, hogy amiket felhoznak érvekként ellenük, nem a lényeg. A Morvai-bizottság által nyilvánossá tett közlemény szövegkörnyezetéből egyértelműen kiderül, hogy sokkal inkább arról van szó, az adta meg a végső lökést, hogy az Auchan-lánc tulajdonosi és külföldi támogatói köre - finoman szólva - kifogásolható módon, és egyértelműen agresszíven nyomul nemcsak a magyar nemzet érdekei ellen, de minden bizonnyal a Morvai-bizottság tevékenységi köre miatt kerülhetett az Alapítvánnyal is összetűzésbe, amit a Krisztina olyan "jelentéktelenebb" dolgok kifogásolásával torolt meg, mint a vásárlók táskaellenőrzésének az Auchan által végzett gyakorlata. Az Auchannek ez nyilvánvalóan sok pénzébe fog kerülni, és Isten Kegyelme szerint a valódi, a Morvaiék által javarészt elrejtett, de alaposan sejthető Auchan-cselekedetek szankcionáltatni fognak a jövőben is mind a Morvai-bizottság, mind valamennyi tudatosabban élő állampolgár részéről.

Hogy miféle disznóságok lehetnek a háttérben - és tudvalevő, hogy majdnem minden nagykereskedelmi cég esetében ugyanaz a képlet -, jól jelzi, hogy a Morvai-bizottság milyen idézeteket eszközölt hivatalos közleményében és felszólításában, miközben első glosszáját keresztbe kasul az Auchan és annak vezetősége ellen címezte. Néhány idézet Morvai Krisztinától, aki a vevők táskájának kipakoltatását kéri számon a kereskedelmi hálózattól, azonban az alábbiakból is evidensen kiderül, hogy sokkal többről van itt szó:

A témával kapcsolatos tételes emberi jogi szabályok:
Jogvédő programunk mottója az ENSZ Polgári és Politikai Jogok Egyezségokmányának 1. és 2. cikke:
1. cikk
1. Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket.
2. Céljai elérése érdekében minden nép - a kölcsönös előnyök elvén alapuló nemzetközi gazdasági együttműködésből és a nemzetközi jogból eredő kötelezettségeinek tiszteletben tartásával - szabadon rendelkezik természeti kincseivel és erőforrásaival. Semmilyen körülmények között sem fosztható meg valamely nép a létfenntartásához szükséges eszközeitől.
Az "Auchan-üggyel” összefüggő legfontosabb emberi jogi rendelkezések

Alkotmány

54. § (1) A Magyar Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektől senkit nem lehet önkényesen megfosztani.

(2) Senkit nem lehet kínzásnak, kegyetlen, embertelen, megalázó elbánásnak vagy büntetésnek alávetni, és különösen tilos emberen a hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletet végezni.

(KIEMELTÜK AZ ÜGY SZEMPONTJÁBÓL LEGFONTOSABB KIFEJEZÉSEKET)

ENSZ Polgári és Politikai Jogok Egyezségokmánya

Cikk 17
1. Senkit sem lehet alávetni a magánéletével, családjával, lakásával vagy levelezésével kapcsolatban önkényes vagy törvénytelen beavatkozásnak, sem pedig a becsülete és jó hírneve elleni jogtalan támadásnak.
(Az eredeti angol szövegből látszik, hogy az Egyezségokmány a "privacy” védelmét szabályozza e cikkben emberi jogként. Ez többet és mást jelent, mint a magyar fordításban a "magánélet”. Inkább "magánszféráról” lehetne szó. Esetünkben a táska-ellenőrzés, a táskában lévő személyes tárgyak indokolatlan "megszemlélése” teljes mértékben megvalósítja a "privacy” sérelmét.)

Article 17

1. No one shall be subjected to arbitrary or unlawful interference with his privacy, family, home or correspondence, nor to unlawful attacks on his honour and reputation.

--------------------------------------------

Hát akkor ennyit az Auchannel kapcsolatban idézett népi önrendelkezési jogról, a politikai rendszerek és gazdasági körülmények szabad választási jogáról, ahol nem vetnek be a megszállók semmiféle megalázó, elrettentő vagy megtorló módszereket vadkapitalista, nem létező jogaik érvényesítésére.

Ha pedig hebegni-habogni szeretnék, ahogyan Gyurcsány Úr tette a tévében, amikor választási ígéreteiben zagyván sorolta, mi mindent is szeretne ő adni a népnek, én is mondhatnám, az Alkotmányt idézve:

Tehát mit nem szabad egy Auchannek (a szókimondást sajnos gyakran kerülő Morvaiék által ki nem mondva az Auchan vezető gengsztereinek és idegen, mondhatni militáris háttereinek) tennie, amikor nemcsak pénzt akar, de korlátlan módon, hanem a Morvaiék képviselte emberi jogok és sortűz-károsultak jogai és érdekvédelme ellen is fellép:

- Ő, ö... ő... a kínzást már mondtam?

Értjük mi, drága Morvai Krisztina, miféle csatározások erdeje lapulhat a háttérben, a kulisszák mögött, de változatlanul nem értem, hogy miért kell még mindig demokráciáról és jogállamról hablatyolni, amikor ma már az Internetes félidióták is nyíltan ismételgetik, hogy rendszerváltozás sem volt, nemhogy demokrácia és jogállam.

Azok voltak ám a szép idők - búsulhatna Gyurcsány Úr visszaemlékezve -, amikor Medgyessy Péter miniszterelnök szóvivője még tudott arról hazudozni, hogy "a demokratikus rendszer szilárd, az állampolgári jogok maradéktalanul érvényesülnek", a média meg naponként bemondta a Híradóban azt az égbekiáltó hazugságot, amikor önmagáról beszélt, hogy "a független és objektív média"!

Micsoda idők voltak! Mennyi hülye volt még abban az időben az országban, akik ezeket az állami őrültségeket elhitték! Emlékszem, mindent szájba rágósan kellett elmagyarázni a sok szerencsétlen, félrevezetett és elbutult prolinak. Amikor valamit írtam, mindig arra törekedtem, hogy a lehető legrövidebb mondatokat használjam (persze most sem ritka), hogy mindenki megértse.

Azóta a demokratikus intézményrendszer ugyan semmit, de az emberek rálátása a dolgokra és a politikai-babiloni disznóólra - hála legyen az Istennek - sokat gyarapodott.

Molnár F. Árpád.

Szólj hozzá!

Címkék: média civil jog maffia gyurcsány bűnözés híradó tesco korrupció ferenc zsidó bizottság auchan medgyessy alkotmány kereskedelem gyula fogyasztóvédelem krisztina morvai péter hipermarket fogyasztóvédelmi szervezett visszaélés jogász vadkapitalizmus főfelügyelőség szeszák olajügyész

A bejegyzés trackback címe:

https://allambunozes.blog.hu/api/trackback/id/tr27150365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása